Answer:
Solution:
Answer: 41 years
Solution:
..find the age of the teacher.
The average age of 28 students of a class is 12 i.e X/28=12 => X=336
if their teacher is joined, their average increases by one year i.e (X+Y)/29 =12+1=13 where Y is the age of teacher
by solving above two equations we get Y=41 years
Answer: 48
Solution:
let boys=x and girls=x
total students=2x
x-12=x/2 (boys and girls are same if 12 are subtracted then girls become half)
2x-24=x
x=24
tolat students=2x=2*24=48
total students=48
we provide shortcuts and lot of tricks to solve averages, so that these tricks are useful to simplify the averages questions in less time
in todays competetive world companies conducts written exam to select right candidates, in those written exams thye most common section is aptitude and averages
Eqans provides you lots of fully solved aptitude questions and answers with explanation. Fully solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. All students, freshers can download aptitude quiz questions with answers as PDF files and eBooks.
You can easily solve all kind of questions based on aptitude by practicing the exercises (including shortcut methods to solve problems) given below.
you can solve this questions by taking help from eqans experts team
First of all learn all the basics of averages and test your skills on that field by taking different example and online mock exams, here we provide all kind of information with examples to prepare for averages, by taking our online examples you can prepare for averages test in 10 days easily
generally all the fields in aptitude are important to learn, we cant expect question from a particular field, its better to learn from all the topics.
Answer: 54 min
Solution:
Average Speed of Deepa = 30 kmph.
Time taken to reach the destination = 6 hours.
So, total distance of destination = 6 *30 = 180 Km.
Time taken to covered 180 km by Hema = 4 hours.
Speed of Hema = 180 /4 = 45 kmph.
Deepa's new average speed = 30 +10 = 40 kmph.
Time Taken = 180/40 = 4.5 hours.
Hema's new average speed = 45 +5 = 50 Kmph.
Time taken by Hema = 180/50 = 3.6 hours.
Time difference = 4.5 - 3.6 = 0.9 hours = 0.9 *60 = 54 minutes.