Answer:
Solution:
Answer: 210 kms
Solution:
distance=time*velocity
in the forward journey, he took 7x distance where x is speed
in return journey, he increased the speed by 12 kmph hence distance=(x+12)*5
7x=(x+12)5
by solving x=30
In one-hour 30km distance travelled then in 7 hours 210 kms
hence answer is 210km
Answer: 20m/s
Solution:
Answer: 4 kmph
Solution:
Answer: 6 mins
Solution:
Answer: 22.5 sec
Solution:
Distance= 275+175= 450m
speed= 108-36= 72 kmph =72x(5/18)= 20 mps
Time= 450m/20mps = 22.5 sec
Answer: 16.5cm
Solution:
Total amount=60 cm long .
He gives Raja 1/2 of it i.e=1/2*60=30 cm long.
left with Hari now=60-30=30
Again he gives Gopal 1/4th of what is left i.e=1/4*30=7.5
NOw left=30-7.5=22.5
Now let he gave Sahil=x,
Then 22.5-x=1/10*60
After solving this we get x=16.5 cm
Answer: 10 a.m
Solution:
Suppose they meet x hours after 7 a.m.
Distance covered by A in x hours = 20x km.
Distance covered by B in (x - 1) hours = 25(x - 1) km.
\(\therefore\) 20x + 25(x - 1) = 110
\(\rightarrow\) 45x = 135
\(\rightarrow \)x = 3.
So, they meet at 10 a.m.
we provide shortcuts and lot of tricks to solve Time and distance, so that these tricks are useful to simplify the Time and distance questions in less time
in todays competetive world companies conducts written exam to select right candidates, in those written exams thye most common section is aptitude and Time and distance
Eqans provides you lots of fully solved aptitude questions and answers with explanation. Fully solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. All students, freshers can download aptitude quiz questions with answers as PDF files and eBooks.
You can easily solve all kind of questions based on aptitude by practicing the exercises (including shortcut methods to solve problems) given below.
you can solve this questions by taking help from eqans experts team
First of all learn all the basics of Time and distance and test your skills on that field by taking different example and online mock exams, here we provide all kind of information with examples to prepare for Time and distance, by taking our online examples you can prepare for Time and distance test in 10 days easily
generally all the fields in aptitude are important to learn, we cant expect question from a particular field, its better to learn from all the topics.
Answer: 48kmph
Solution:
Average speed=\(\frac{2xy}{x+y} where x and y are speed \)
so by using above formula average speed=\(\frac{2*60*40}{60+40}=48 kmph\)