Answer: 25
Solution:
More men -> more work -> less days
50 men -> 0.4 work -> 25 days
? -> remaining work 1-0.4=0.6 -> remaining 25 days
\(\frac{25}{25}*\frac{0.6}{0.4}*50 =75 men\)
so, the remaining men required= 75-50 = 25 men
Answer: 22
Solution:
Work was done by A in 1 day = 1/24
Work was done by B in 1 day = 1/32
Work was done by C in 1 day = 1/60
Work done by A, B and C together in 1 day = 1/24 + 1/32 + 1/60 = 43/480
After 6 days, A leaves.
So, work done by A, B and C together in 6 days = 43/80
Now, B and C work together for the next two days before B leaves.
Work done by B and C together in 1 day = 1/32 + 1/60 = 23/480
So, work done by B and C together in 2 days = 46/480 = 23/240
Work remaining after A and B leaves = 1 - (43/80 + 23/240) = 1 - 152/240 = 88/240 = 11/30
So 11/30 of the work is remaining for C to do alone.
C completes 1 work in 60 days
So, C completes 11/30 of the work in 11/30 * 60 days = 22 days
Answer: 11
Solution:
In 1 day’s Mr. Brown can paint = 1/6 house
In 1 day’s Mr. Black can paint = 1/8 house
In 1 day’s Mr. Blue can paint = 1/12 house
Total work or houses = 3
Work done by Mr. Brown in 8 days = 8 × (1/6) days
Work done by Mr. Black in 6 days = 6 × (1/8) days
Let x days taken to complete remaining work by Mr. Blue.
Work done by Mr. Blue in x days = x × (1/12) days
\(\begin{array}{l} \therefore \frac{8}{6} + \frac{6}{8} + \frac{x}{{12}} = 3\\ \Rightarrow \frac{{32 + 18 + 2x}}{{24}} = 3 \end{array}\)
⇒ 32 + 18 + 2x = 72
⇒ 2x = 22
⇒ x = 11 days
So the correct answer is 11 days
Answer: 8/9 days
Solution:
A's one day work = 1/8
B's one day work = 3/8
C's one day work = 5/8
A+B+C 's one day work = (1/8 + 3/8 + 5/8) = 9/8.
\(\therefore\) they can complete the work in 8/9 days.
Answer: 82/9 days
Solution:
Here let John's 1-day work A=1/24, Shawn 1 day work B=1/18 and Kurt 1 day work C=1/12
John(A) is assisted by Shawn(B) on one day & by Kurt(C) on next day alternately, so
Work was done in first two days i.e (A+B) 1-day work +(A+C) 1-day work
=1/24+1/18+1/24+1/12=4/18=2/9
Work done in 4 pairs(8 days) =2/9×8/2=8/9
Remaining work =1-8/9=1/9
Now, it is the turn of A and B,
∴ (A + B)’s 1 day’s work
=1/24+1/18=7/72
∴ Remaining work =1/9-7/72=1/72
Now, it is the turn of A and C,
∴ (A + C)’s 1 day’s work
=1/24+1/12=3/24
∴ Times taken to complete the remaining work =1/72*24/3=1/9 days
Total time =(8+1+1/9)=82/9 days
Answer: 1.5 days
Solution:
9 men can complete the work in (6*6)=36 hours
9 men 1hr work =1/36 then
3 men 1 hr work=1/36*1/3=1/108
given the work done by women in 4 hrs is equal to the work done by man in 3 hrs and by boys in 6 hrs
12 men,12 women and 12 boys 1 hours work is 4/108+3/108+2/108=9/108
they finish the work in 108/9=12hrs
number of days of 8 hours =12*1/8=1.5 days
Answer: 4
Solution:
More men \(\Rightarrow\) less days
here 18 mens \(\Rightarrow\) 33 days
Then ? \(\Rightarrow\) 27 days
Total mens to complete the work in 27 days is \(\frac{33}{27}*18 =22\)
so the required more mens is 22-18=4 mens
so the correct answer is: 4
Answer: 48 days
Solution:
more men take less days and less hours
36 men \(\Rightarrow\) 8 hours \(\Rightarrow\) 18 days
24 men \(\Rightarrow\) 9 hours \(\Rightarrow\) ?
\(\frac{36}{24}*\frac{8}{9}*18\)=24 days
To complete double the work=24*2=48 days
Answer: 8 days
Solution:
work done by 16 men in 16 days is 1
so, work done by 16 men in 4 days is 4/16=1/4
reaming work=1-(1/4)=3/4
total men=16+8=24
16 men do 1 work in 16 days
24 men do 3/4 work in=
we provide shortcuts and lot of tricks to solve Time and Work, so that these tricks are useful to simplify the Time and Work questions in less time
in todays competetive world companies conducts written exam to select right candidates, in those written exams thye most common section is aptitude and Time and Work
Eqans provides you lots of fully solved aptitude questions and answers with explanation. Fully solved examples with detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. All students, freshers can download aptitude quiz questions with answers as PDF files and eBooks.
You can easily solve all kind of questions based on aptitude by practicing the exercises (including shortcut methods to solve problems) given below.
you can solve this questions by taking help from eqans experts team
First of all learn all the basics of Time and Work and test your skills on that field by taking different example and online mock exams, here we provide all kind of information with examples to prepare for Time and Work, by taking our online examples you can prepare for Time and Work test in 10 days easily
generally all the fields in aptitude are important to learn, we cant expect question from a particular field, its better to learn from all the topics.
Answer: 8/15
Solution:
A's 1 day work is: 1/15
B's 1 day work is:1/20
A+B 's 1 day work is : 1/15+1/20 =7/60
A+B 4 days work is: 7/60*4=7/15
The remaing work left is 1-7/15 =8/15
so, the answer is 8/15