Q.In simple interest what sum amounts of Rs.1120/- in 4 years and Rs.1200/- in 5 years ?
A) Rs. 500
B) Rs. 600
C) Rs. 800
D) Rs. 900
Related Questions
Q.
Mr. Dutta desired to deposit hos retirement benefit of Rs. 3 Lakhs partly to a post office and partly to a bank at 10% and 6% interests respectively. if his monthly interest income was Rs. 2000, then the difference between his deposits in the post office and in the bank was
A) Rs. 50000
B) Rs. 40000
C) NIL
D) Rs. 1 lakh
Q.
The simple interest on a sum of money will be Rs. 600 after 10 years. If the principal is Tripled after 5 years, what will be the total interest at the end of the tenth year?
A) Rs. 600
B) Rs. 900
C) Rs.1200
D) Rs.1500
Q.
the simple interest on a sum of money will be Rs 250 after 6 years, In the next 6 years principal is doubled. what will be the total interest at the end of the 12th year.
A) Rs. 850
B) Rs. 750
C) Rs. 650
D) Rs. 950
Today's Challenging Question
Q.
Ajay & Bimal can do a price of work in 10 days, Bimal & Chetan can do in 15 days and Chetan and Ajay in 20 days. They work together for 6 days and then Ajay leaves and now Bimal & Chetan work together for 4 more days. If Bimal leaves, how long will Chetan take to finish the work?
A) 12 days
B) 10 days
C) 16 days
D) none 3 members solved
Solve Challenging question
Q.
Ajay & Bimal can do a price of work in 10 days, Bimal & Chetan can do in 15 days and Chetan and Ajay in 20 days. They work together for 6 days and then Ajay leaves and now Bimal & Chetan work together for 4 more days. If Bimal leaves, how long will Chetan take to finish the work?
A) 12 days
B) 10 days
C) 16 days
D) none
Correct Answer: Rs.800
Solution: We have interest for fifth year as 1200 – 1120 = Rs. 80 Since interest is same for all the years Hence, we can say that interest for 4 years will be 80 × 4 = 320 Hence, amount at the starting of time = 1120 – 320 = Rs. 800