Q.in what time a 270 m long train running at 108 kmph speed can overtake a 175m long train running at 36 kmph speed?
A) 26.25 sec
B) 12.5 sec
C) 22.5 sec
D) 32.5 sec
Related Questions
Q.
Two stations Aand B are 110km apart on a straight line. One train starts from A at 7a.m. and travels toward B at a speed of 20 kmph. Another train starts from B at 8 a.m. and travels towards A at a speed of 25 kmph. At what time they meet
A) 9 a.m
B) 10 a.m
C) 11 a.m
D) 11:30 am
Q.
Hari has a piece of cake 60 cm long. He gives Raja half of it. He then gives Gopal 1/4th of what is left. After giving a piece to Sahi, be is left with 1/10th of the original. How much did he give to Sahil ?
A) 21.5 cm
B) 16.5 cm
C) Rs. 5
D) Rs. 3
Q.
in what time a 270 m long train running at 108 kmph speed can overtake a 175m long train running at 36 kmph speed?
A) 26.25 sec
B) 12.5 sec
C) 22.5 sec
D) 32.5 sec
Today's Challenging Question
Q.
Ajay & Bimal can do a price of work in 10 days, Bimal & Chetan can do in 15 days and Chetan and Ajay in 20 days. They work together for 6 days and then Ajay leaves and now Bimal & Chetan work together for 4 more days. If Bimal leaves, how long will Chetan take to finish the work?
A) 12 days
B) 10 days
C) 16 days
D) none 1 members solved
Solve Challenging question
Q.
Ajay & Bimal can do a price of work in 10 days, Bimal & Chetan can do in 15 days and Chetan and Ajay in 20 days. They work together for 6 days and then Ajay leaves and now Bimal & Chetan work together for 4 more days. If Bimal leaves, how long will Chetan take to finish the work?
A) 12 days
B) 10 days
C) 16 days
D) none
Correct Answer: 22.5 sec
Solution:
Distance= 275+175= 450m
speed= 108-36= 72 kmph =72x(5/18)= 20 mps
Time= 450m/20mps = 22.5 sec